Vlašské orechy sú zdravé a veľmi chutné. Tento malý koláčik sa skvele hodí ku káve alebo čaju počas jesenných podvečerov. Páči sa - jednoduchý a rýchly recept na kávový koláč s vlašskými orechami.
Potrebujeme
- 100 g hladkej špaldovej múky
- 3 g prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
- 50 g drvených vlašských orechov
- 100 g mäkkého masla
- 2 veľké vajíčka
- 1 čajová lyžička kávového extraktu
- mandľová nátierka s kávou na ozdobenie
Postup
V jednej mise si zmiešame sypké suroviny. V druhej mise pridáme k mäkkému maslu a vajíčkam kávový extrakt. Ten si môžeme urobiť redukciou silnejšieho espressa, napr. z kávy Fiorentina. Následne obe misky spojíme a dobre premiešame v homogénnu zmes. Cesto vylejeme do malej formy na pečenie, ktorej okraje vymastíme a na jej spodok dáme papier na pečenie. Pečieme približne 20-25 minút v rúre, ktorú sme si predhriali na 180°C. Po vychladení servírujeme koláč ozdobený mandľovou nátierkou s kávou.