Naše orechové nátierky dokážu spestriť nejeden recept či jedlo, a dať im tak iný rozmer. Dáme vám tip na jeden z nich. Pôjde o recept na bábovku s lieskovcovou nátierkou.
Potrebujeme
- 250 g špaldovej/pšeničnej hladkej múky
- 180 g kokosového cukru
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 4 vajcia
- 100 ml rastlinného mlieka
- 100 ml oleja,
- maslo a špaldová/pšeničná polohrubá múka na vymastenie formy
Postup
V mise si zmiešame múku, kypriaci prášok a kokosový cukor. Do dvoch ďalších samostatných misiek si oddelíme žĺtka od bielok. K žĺtkam pridáme ešte rastlinné mlieko a olej, a metličkou z nich vymiešame hustejšiu zmes. Bielka v druhej miske vymiešame metličkou na sneh.
Do misy s múkou pridáme obsah misky so žĺtkami a spoločne ich premiešame. Následne k nim pridáme aj sneh z vaječných bielok, ktorý jemne a pomaly vmiešavame do cesta pomocou silikónovej stierky.
Cesto potom vylejeme na vymastenú bábovkovú formu posypanú polohrubou múkou. Vložíme do rozohriatej rúry na 180°C a pečieme približne 25-30 minút.
Bábovku po vychladení nakrájame a podávame preliatu lieskovcovou nátierkou. Ak takúto bábovku pripravíte svojej návšteve, zaručene zabodujete. Dobrú chuť prajeme!