Bábovka s lieskovcovou nátierkou

Naše orechové nátierky dokážu spestriť nejeden recept či jedlo, a dať im tak iný rozmer. Dáme vám tip na jeden z nich. Pôjde o recept na bábovku s lieskovcovou nátierkou.

 

Potrebujeme

  • 250 g špaldovej/pšeničnej hladkej múky
  • 180 g kokosového cukru
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 4 vajcia
  • 100 ml rastlinného mlieka
  • 100 ml oleja,
  • maslo a špaldová/pšeničná polohrubá múka na vymastenie formy

Postup

V mise si zmiešame múku, kypriaci prášok a kokosový cukor. Do dvoch ďalších samostatných misiek si oddelíme žĺtka od bielok. K žĺtkam pridáme ešte rastlinné mlieko a olej, a metličkou z nich vymiešame hustejšiu zmes. Bielka v druhej miske vymiešame metličkou na sneh.

Do misy s múkou pridáme obsah misky so žĺtkami a spoločne ich premiešame. Následne k nim pridáme aj sneh z vaječných bielok, ktorý jemne a pomaly vmiešavame do cesta pomocou silikónovej stierky.

Cesto potom vylejeme na vymastenú bábovkovú formu posypanú polohrubou múkou. Vložíme do rozohriatej rúry na 180°C a pečieme približne 25-30 minút.

Bábovku po vychladení nakrájame a podávame preliatu lieskovcovou nátierkou. Ak takúto bábovku pripravíte svojej návšteve, zaručene zabodujete. Dobrú chuť prajeme!

 

Späť do obchodu